Lyckligt Lottad på Malmö Garden Show

49
Linnéa Dickson var överallt under Malmö Garden Show, bland annat hos oss. Foto: Stefan Skogmark

SLOTTSTRÄDGÅRDEN/ MALMÖ

Årets upplaga av Malmö Garden Show började med bästa tänkbara väder fredagen den 2 juni. Tiotusentals besökare strömmade till och många passade på att få ett exemplar av det senaste numret av Lyckligt Lottad.

Sedan ett drygt år år finns Lyckligt Lottad med egen tidningslåda i Slottsträdgårdens Plantskola bredvid Slottsträdgårdens Kafé. Tidningen finns tillgänglig när plantskolan har öppet.

I samband med den sjunde upplagan av trädgårdsutställningen Malmö Garden Show, som numera vuxit till en av Malmös största attraktioner, fanns vi så klart på plats för att dela ut vårt nytryckta nummer 3 till besökarna. Tidningen hade strykande åtgång och stundtals hann vi inte fylla på i den takt tidningen försvann ur lådan.

Omslaget pryddes av trädgårdsmästare Linnéa Dickson, som i ett stort reportage i tidningen berättade om uppladdningen inför utställningen.

Det var flera läsare som i samma stund som de fick tidningen i handen kunde se Linnéa Dickson hasta förbi.

Jane Lundh och Stefan Pettersson, båda med stort trädgårdsintresse, tillbringade hela lördagen på utställningen. Fullastade med allehanda prylar till balkong och stuga fick de varsin tidning under armen.

– En härlig dag, konstaterade de och såg mycket nöjda ut när de vandrade hemåt på kvällskvisten.

Söndagen blev dock inte lika härlig, vad gällde vädret. Runt lunchtid började de första regndropparna att falla och sedan höll regnet i sig hela den sista utställningsdagen.

Den regniga söndagen lär vara det enda som kan dra ner antalet besökare i år från att slå förra årets rekordsiffra på på runt 45 000–50 000.

I övrigt var det allmänna omdömet bland de besökare vi träffade att det var en härlig utställning. Inte minst visningsträdgårdarna lockade många besökare, särskilt italienaren Stefano Passerottis ”Rugia da mente della natura” och balkongutställningarna.