Bra samarbete bakom segern

62
Segern är Elmos! Lilian Karlsson och Mikael Nilsson hissar segerbucklan. På en hedrande andraplats (till vänster) kom Almåsa med lag Tomasz Karamuz och Eva Lindblad och på tredje plats (till höger) ytterligare ett Elmo-lag med Ninette Hansson och P G Hansson. Foto: Mats Ljungberg

ÄRTHOLMEN/ BOULE.

Den andra säsongen av Lyckligt Lottad Mixed Boule Cup vanns av Elmo (Elinelund-Mossängen). Tävlingen avgjordes på Ärtholmen i Malmö, som var förra årets segrare.

Lördagen den 12 augusti var det dags för nitton anmälda lag bestående av 38 herrar och damer att tävla om Lyckligt Lottads vandringspris, en pampig prisbuckla modell Wimbledon.

Förra årets segrare Ärtholmen stod för arrangemanget, som alltså hölls på Ärtholmens boulebana.

Ulf Lundquist, rutinerad boulespelare och mångårig kolonist på Almåsa, höll även i år i arrangemanget runt tävlingen.

Vädret stod på boulespelarnas sida och bara några förskrämda regnstänk noterades från klockan 09 på morgonen, när tävlingen började, tills strax före klockan 18 när det hela var klart.

Efter en jämn final kunde Elmos lag med Lilian Karlsson och Mikael Nilsson koras till segrare efter att ha mött Almåsa med lag Eva Lindblad och Tomasz Karamuz.

Det var två glada men trötta vinnare som lyfte bucklan högt upp i luften.

Hemligheten bakom segern?

– Vi kompletterar varandra, båda är bra skyttar och läggare, förklarar Mikael Nilsson och torkar svetten ur pannan med en handduk.

– Det här var första gången vi spelade tillsammans, så det blev verkligen ett bra samarbete, säger Lilian Karlsson med ett stort leende.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det blev en fin bouledag med stor publik, försäljning av kaffe, korv med mera och en härlig stämning.

– Precis som det ska vara när det spelas boule, summerade Ulf Lundquist när han räknade ihop dagens resultat.